Rood, wit en soms rosé

“Een uitstekend geschreven, onderhoudend, leerrijk én geestig boek over wijn, reizen en het goede leven” quote Bernard Dewulf.

boek Annick Schreuder Wijn drinken is goed. Weten wat je drinkt is beter. Met haar ogen in de boeken, neus in de glazen en voeten in de aarde van haar leasewijngaard in de Bourgogne, heeft Annick Schreuder zich ontpopt van liefhebber tot ambassadeur van de wijn. Op basis van haar ervaringen vertelt ze enthousiasmerend over smaken, kleuren en geuren.

In Rood, wit en soms rosé trekt ze de internationale wijnwereld in, nieuwsgierig naar wijn in al zijn veelzijdigheid.

Lees verder

quote Bernard Dewulfquote Hubrecht Duijker

quote Annick Schreuder
terroir in de Bourgogne
Annick-Schreuder-Antonio-Chiabrelli
pfaffl, weinviertel, oostenrijk
valle-de-uco
oogst burgenland, oostenrijk
Annick Schreuder leeft en werkt in Antwerpen en Rotterdam. Ze studeerde geschiedenis, marketing, kunst- en cultuurmanagement, en ging vervolgens de journalistieke kant op. Ze had een eigen tekstbureau (Zin & Co), schreef twee kinderboeken en was samenstelster van het Brievenboek van Herman de Coninck, Een aangename postumiteit. Ze recenseerde jarenlang voor de boekenbijlagen van De Standaard en De Morgen, en voor Libelle en Winelife maakte ze reisreportages.
Van wijn heeft Annick altijd gehouden. Dus toen de mogelijkheid zich voordeed om daar ook op een professionele manier mee aan de slag te gaan, greep ze haar kans. In 2005 richtte ze samen met Léon Krijgsman la Causerie Wijnopleidingen op, met vestigingen in Rotterdam en Antwerpen. Daar organiseert ze ook wijncursussen, wijnworkshops en proeverijen.

Wijnwetenswaardigheden houdt ze bij via haar blog “Mijn wijngaard”
bordeaux en lamsvlees van Pauillac

Getagd met

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*